
Zapytanie ofertowe
Dyrektor
Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Brzechwy w Chmielowie
ZAPRASZA
do złożenia ofert na realizację zadania pn.:
„Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej”
I. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
- Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Chmielowie.
2. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień:
03.00.00.00-1 – Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
03.20.00.00-3 – Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
15.10.00.00-9 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15.22.00.00-6 – Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso z ryb
15.30.00.00-1 – Owoce, warzywa i podobne produkty
15.40.00.00-2 – Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15.50.00.00-3 – Produkty mleczarskie
15.60.00.00-4 – Produkty przemiału ziarna i skrobi
15.80.00.00-6 – Różne produkty spożywcze
3. Zakres zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych w podziale na 8 zadań:
Zadanie nr 1 – Produkty zwierzęce, wędliny, mięso i przetwory mięsne (mięso wieprzowe i wołowe)
Zadanie nr 2 – Drób
Zadanie nr 3 – Świeże owoce i warzywa
Zadanie nr 4 – Pieczywo i wyroby piekarskie
Zadanie nr 5 – Nabiał i produkty mleczarskie
Zadanie nr 6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
Zadanie nr 7 – Mrożone owoce, warzywa
Zadanie nr 8 – Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy, jaja, pozostałe art.
4. Dopuszcza się możliwość składania ofert na całość zamówienia jak również ofert częściowych na poszczególne zadania od 1 do 8. Szczegółowy opis poszczególnych części zawiera załącznik nr 1a do SIWZ (formularz asortymentowo – cenowy). Zamawiający nie dopuszcza składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej części.
5. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego po uprzednim telefonicznym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez pracownika Zamawiającego.
6. W zakresie przedmiotu zamówienia Zamawiający wymaga, by:
1) artykuły żywnościowe w każdej części były wysokiej jakości (gatunek I)
2) dostawy były realizowane zgodnie z wymogami określonymi w:
Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252)
Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1038)
Zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej Wykonawca powinien posiadać samochód dostawczy spełniający wymogi sanitarne dotyczące przewozu żywności, odpowiedni dla każdej grupy żywności. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest przy dostawie okazać decyzję właściwego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą środki transportu do przewozu określonych artykułów żywnościowych.
7. Dostarczane produkty winny odpowiadać Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej.
8. Ilości wskazane w załączniku nr 1a są wielkościami orientacyjnymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o realizację dostaw w wielkościach podanych w załączniku.