Zapytanie ofertowe.
Dyrektor Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Brzechwy z siedzibą w Chmielowie przy ul. Spacerowej 2
ZAPRASZA
do złożenia oferty na zadanie pn.:
„Dostawę artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej”
Wspólny słownik zamówień (CPV)
15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne (mięso wieprzowe i wołowe)
15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne
15112000-6 drób
15300000-1 warzywa, owoce i podobne produkty
15811000-6 pieczywo
15500000-3 produkty mleczarskie
15220000-6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 i 15800000-5 warzywa mrożone i produkty gł. mrożone
01242000-5 jaja
15000000 -8 i 15800000-6 przyprawy i koncentraty
15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce roślinne
15800000-6 różne produkty spożywcze
§ 1 Opis sposobu przygotowania oferty:
- Ofertę należy złożyć w formie pisemnej w nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie*,
- Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis: Oferta na zadanie pn.: Zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej.”
- Ceny podane w ofercie mają być wyrażone cyfrowo i słownie.
- Ma być ona napisana w języku polskim, czytelną i trwałą techniką.
- Oferta ma obejmować całość zamówienia.
§ 2 Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych, na potrzeby stołówki szkolnej mieszczącej się w Publicznej Szkole Podstawowej w Chmielowie.
Szczegółowy wykaz produktów zawierają załączniki 3a- 3l.
Szczegóły wymogów:
- Mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, dopuszczone do konsumpcji przez lekarza weterynarii, dostarczane raz w tygodniu, w zależności od jadłospisu –
Produkty zwierzęce, przetwory mięsne zawierające co najmniej 70 % mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia zgodnie z załącznikiem nr 1 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
- Jaja, nabiał świeże dostarczane raz w tygodniu, w zależności od jadłospisu.
- Pieczywo powinno być świeże dostarczane codziennie w zależności od jadłospisu.
- Warzywa świeże oraz warzywa mrożone powinny być dostarczane 1 raz w tygodniu w zależności od potrzeb stołówki.
- Owoce świeże muszą być dostarczane w dniu obiadowym
- Artykuły żywnościowe np. olej, przyprawy mogą być przywożone raz w tygodniu
Przy każdej dostawie musi być dostarczony dokument stwierdzający pochodzenie produktu i jego dopuszczenie do obrotu.
Ilość potrzebna zamawiana jest ustnie, telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego.
Wszystkie produkty powinny być kategorii I i być przydatne do spożycia. Ogólna ilość zamówienia może się zmienić.
Wszystkie dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania HACCP.
§ 3 Wymagany termin realizacji umowy: od 02.01.2019 do 31.12.2019r.
Ewa Polak
Intendent
Te. 41 - 2600734
Sporządził: Podpisał:
Ewa Polak - intendent Aleksandra Nowak - dyrektor