Publiczna Szkoła Podstawowa w Chmielowie

Zapytanie ofertowe.

Dyrektor Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Brzechwy z siedzibą w Chmielowie przy ul. Spacerowej 2

ZAPRASZA

do złożenia oferty na zadanie pn.:

„Dostawę artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej”

Wspólny słownik zamówień (CPV)

15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne (mięso wieprzowe i wołowe)

15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne

15112000-6 drób

15300000-1 warzywa, owoce i podobne produkty

15811000-6 pieczywo

15500000-3 produkty mleczarskie

15220000-6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331170-9 i 15800000-5 warzywa mrożone  i produkty gł. mrożone

01242000-5 jaja

15000000 -8 i 15800000-6  przyprawy i koncentraty

15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce roślinne

15800000-6 różne produkty spożywcze

§ 1 Opis sposobu przygotowania oferty:

  1. Ofertę należy złożyć w formie pisemnej w nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie*,
  2. Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis: Oferta na zadanie pn.: Zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej.”
  1. Ceny podane w ofercie mają być wyrażone cyfrowo i słownie.
    1. Ma być ona napisana w języku polskim, czytelną i trwałą techniką.
    2.  Oferta  ma obejmować całość zamówienia.

§ 2 Opis przedmiotu zamówienia:

           Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych, na potrzeby stołówki szkolnej mieszczącej się w Publicznej Szkole Podstawowej w Chmielowie.

Szczegółowy wykaz produktów zawierają załączniki 3a- 3l.

Szczegóły wymogów:

  1. Mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, dopuszczone do konsumpcji przez lekarza weterynarii, dostarczane raz w tygodniu, w zależności od jadłospisu –

Produkty zwierzęce, przetwory mięsne zawierające  co najmniej 70 % mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia zgodnie z załącznikiem nr 1 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych   do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

 

  1.  Jaja, nabiał świeże dostarczane raz w tygodniu, w zależności od jadłospisu.
  2. Pieczywo powinno  być świeże dostarczane codziennie w zależności od jadłospisu.
  3. Warzywa świeże oraz warzywa mrożone powinny być dostarczane 1 raz w tygodniu                      w zależności od potrzeb stołówki.
  4. Owoce świeże muszą być dostarczane w dniu obiadowym
  5. Artykuły żywnościowe np. olej, przyprawy mogą być przywożone raz w tygodniu

Przy każdej dostawie musi być dostarczony dokument stwierdzający pochodzenie produktu i jego dopuszczenie do obrotu.

Ilość potrzebna zamawiana jest ustnie, telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego.

Wszystkie produkty powinny być kategorii I i być przydatne do spożycia. Ogólna ilość zamówienia może się zmienić.

Wszystkie dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania HACCP.

      § 3 Wymagany termin realizacji umowy: od 02.01.2019 do 31.12.2019r.

   

Ewa Polak

Intendent

Te. 41 - 2600734

Sporządził:                                                                                              Podpisał:

 Ewa Polak - intendent                                                                            Aleksandra Nowak - dyrektor